Op de dag dat de Wereldkampioenschappen Roeien van start gaan, vindt ’s middags op zaterdag 23 augustus in Amsterdam de eerste editie van de Kidney Row plaats. Een uniek roei-evenement op de Amstel dat gesteund wordt door Amsterdamse roeiverenigingen. Zowel voor beginnende als zeer ervaren roeiers een uniek evenement in navolging van de beroemde Voga Longa in Venetië. De 70 landen die meedoen aan het WK Roeien zijn tijdens de Kidney Row alle vertegenwoordigd met een eigen vlaggenboot.

DOE MEE EN MAAK HET VERSCHIL VOOR 2,5 MILJOEN NIERPATIËNTEN WERELDWIJD!

Aan de Kidney Row kunnen zowel bedrijven als particulieren meedoen met een niet niet-gemotoriseerde sloep, drakenboot, kano of andere roeiboot. De deelnemers die geen eigen boot hebben kunnen met een gehuurde boot deelnemen aan de 16 km lange tocht van De Amstel tot Ouderkerk a/d Amstel en weer terug. De boten worden niet beoordeeld op snelheid maar er is wel een prijs weggelegd voor de mooist versierde boot.


Alle boten hebben hetzelfde doel voor ogen want het roei-evenement is in het leven geroepen om geld bijeen te halen voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier, een enorme stap vooruit in het leven van nierpatiënten.

 
Wilt u meer weten of meedoen ga dan naar de site van de Nierstichting www.nierstichting.nl